Please use this identifier to cite or link to this item: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/67345
Title: Инновации в структуре пищевых продуктов
Other Titles: Innovations in food product structure
Authors: Остальцева, О. Ю.
Ostaltseva, O. Yu.
Keywords: продовольственный рынок;продуктовые инновации;специализированные продукты;функциональные продукты;food market;product innovations;specialized products;functional products
Issue Date: 2016
Publisher: Белорусский государственный экономический университет
Language: Русский
Type: Article
Citation: Остальцева, О. Ю. Инновации в структуре пищевых продуктов / О. Ю. Остальцева // Вестник Белорусского государственного экономического университета. - 2016. - № 5. - С.84-93.
Abstract: В статье обобщены теоретические положения трансформации категории «инновация» в условиях развития рыночных отношений, отражена взаимосвязь понятий «продуктовые инновации», «специализированные продукты», «функциональные продукты». Проанализированы тенденции развития зарубежного рынка инновационных пищевых продуктов. Определены критерии, позволяющие отнести пищевой продукт к группе инновационных продуктов питания.
The article summarizes theoretical provisions concerning the transformation of the category “innovation” under conditions of developing market relations; the interrelation of the notions “product innovation”, “specialized products”, “functional products” is examined. The trends in the development of the foreign innovative foodproduct market are analyzed. The criteria allowing to refer a food product to the group of innovative food products are indentified.
URI: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/67345
ISSN: 1026-3578
Appears in Collections:2016, № 5

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ostaltseva._O._Yu.__84_93.pdf388.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.